Szívügyem az utánunk következő generációk fennmaradása, és az élhető és tiszta környezethez való joguk biztosítása.

A környezetszennyezés okozta klímaváltozással kapcsolatban sajnos még sok értelmetlen vita van napjainkban. Azok a 35 – 60 év közötti életkorú nagyvállalati vezetők, akik most kulcspozícióban döntéshozók, szó szerint “tesznek” erre a kérdésre. Illetve ebben a témában a problémamegoldásuk abban merül ki, hogy eltereljék a figyelmet magukról és a vállalatukról. Valójában még a mai napig is a profithajhászás megy, a tulajdonosok követeléseinek megfelelően és az eszközökben nem válogatnak.

A fenntarthatóság, a civilizáció mentés, a karbonsemlegesség témában az általam alapított Hírportál a ClimeNews Online Újságnak a felvilágosításban, megértésben nagy szerep jutott az utóbbi években. Ezen a platformon nem csak egy-egy cikk említi ezt a területet, itt minden erről szól! Olvassa és  iratkozzon fel rá Ön is.

ClimeNews - Rampasek László

Figyelmébe ajánlok egy stratégiát, mely véleményem szerint az egyetlen út arra, hogy Ön és/vagy vállalkozása is hozzájáruljon – a nemzetközi egyezményekkel szinkronban – egy sikersztorihoz, az üvegházhatású gázok (továbbiakban ÜHG-k) nullára történő visszaszorításában. Ez a karbonsemleges működésre történő átállás.

Nyilván értesült róla, hogy nem létezik “B terv” arra vonatkozólag, hogy az emberiség képes legyen fennmaradni az ÜHG radikális csökkentése nélkül. A klímaváltozás ténye 2015-re mindent megpecsételt és most már az ebből fakadó alkalmazkodás mellet van egy utolsó esély arra, hogy a még mindig fosszilis energiahordozók elégetéséből származó szükséges energiát a gazdaságunk azonnal lecserélje alternatív megoldásokra.

Többféle kezdeményezés elindult a világban a Föld megmentését megcélozva, melyek között vannak dicséretre méltók is, viszont a Föld köszöni szépen jól van, “Őt” nem kell megmenteni… Az emberi faj van a legnagyobb veszélyben a radikális CO2e szint emelkedése miatt, mely stabilan átlépte a 405 ppm-et.

Jelenleg bármit csinál energiát használ fel, ami még a világban most is több mint 70%-ban valamilyen fosszilis tüzelőanyag elégetéséből származik és ez eredményezi az Ön úgynevezett karbonlábnyomát. Ennek ismeretében lehet a legkönnyebben megérteni, és a felismerést követően már el is indulhat egy helyes úton a karbonlábnyom vagy szénlábnyom csökkentésével egy új gazdaságba, egy új növekedéssel, ami egyben a fejlődést is jelenti.

Ez egy merőben újfajta gondolkodásmód, ami megkövetel egyfajta globális megértést is. Kérem gondolja józanul végig és ne legyenek illúziói arra vonatkozólag, hogy a már tornyosuló problémákra az Ön aktív közreműködése nélkül keletkezik megoldás az ÜHG csökkentésére vonatkozólag, mely a fenntarthatóság kulcsa.