My articles - Írásaim

Nyílt levél a magyar UNICEF-nek

Tisztelt Vezetőség!

Ezúton szeretném megkérni Önöket arra, hogy a családtervezés lehetőségeinek elérhetővé tételét vegyék föl programjaik közé, különös tekintettel Észak-, Kelet-, és Nyugat-Afrikára, Indiára, és Pakisztánra, mivel ezek a leggyorsabban növekvő népességű, már túlterhelt biokapacitású térségek, ill. országok.
Tekintettel arra, hogy a családtervezés 1968 óta alapvető emberi jognak számít (Teherán: Emberi Jogok Nemzetközi Konferenciája), és hogy az évente a 200 millió foganás fele, és ennek megfelelően a 135 millió megszületett gyermek negyede nem kívánt, miközben egyre fogy az édesvíz, a talaj, és az erdők, úgy gondolom, ez egy súlyos, sőt, egyre égetőbb probléma. Környezetemben azt tapasztalom, hogy egyre többen felismerik, hogy a probléma figyelmen kívül hagyása nyomorba taszítaná, és az egyre fogyó erőforrásokért folyó háborúra kárhoztatná nem csak a jövő generációkat, de a már megszületetteket is. Megoldása tehát egy különösen etikus és magasztos cél, ami csak előnyökkel járhat a világon minden ember számára.
“A családtervezés nagyobb jótétemény, több embernek és kevesebb költséggel, mint bármely egyéb technológia, ami az emberiség rendelkezésére áll” – James Grant, UNICEF

.

Tovább a cikkre >>

.